OVER ONS

Oprichter van Het Nieuwe Afvallen


Mijn naam is Rachid Fathi en ik heb mijn werkzame leven verbonden aan de gezondheid en welzijn van mensen. Door af te vallen kunnen mensen snel gezondheidswinst behalen, naast het prettig in je vel voelen bij een mooi slank lichaam.

De fascinatie voor het lichaam en geest én de interactie tussen de fysiologie en lichaamsenergie vormen voor mij de drijfveer om mensen te helpen om zich prettig, gezond, slank en zelfverzekerd te voelen.

Na een studie klinische chemie bleef ik gefascineerd door de energetica van het lichaam. Biochemisch is een hoop binnen het lichaam te verklaren, maar een groot deel ook niet, zoals het mentaal beïnvloeden van lichaamsprocessen, waarbij bijv. gedachten en spanning de fysiologische processen kunnen aansturen of blokkeren. Dit vond ik zo fascinerend dat ik lang gezocht heb naar methoden om dit aspect te begrijpen en toe te passen.

Dit heeft geresulteerd in een studie traditionele Chinese geneeskunde, omdat deze vorm van geneeskunst lichaamsenergie (Qi) als basis heeft, i.t.t. de westerse geneeskunde die materie als uitgangspunt neemt en zich hieraan heeft verbonden, vanwege het “evidence based” model, waarbij alles meetbaar en reproduceerbaar moet zijn.

Door dit "evidence based" geneeskundig model wordt aan het belangrijkste aspect van het leven, nl. de lichaamsenergie, voorbijgegaan. Dit komt omdat energie niet substantieel is en moeilijk kwantificeerbaar en dus niet bruikbaar binnen het "evidence based" geneeskundig model.


Om de volledige werking van het lichaam te kunnen doorgronden zijn er, naast de standaard fysiologie ("evidence based"), andere aspecten als uitgangspunt nodig. Ik vat deze aspecten samen onder lichaamsenergie en intentie, waarbij lichaamsenergie (Qi) via de meridianen door het lichaam stroomt en bij intentie moet je denken aan gedachten en het richten ervan in vorm van focus. Deze hebben invloed op onze totale fysieke, energetische en mentale doen en laten, inclusief het opbouwen van overgewicht door ongebalanceerde vetopslag en hormoonschommelingen!


Het versterken van je lichaamsenergie samen met het verbeteren van je fysiologische processen en onder begeleiding hulp bieden bij het uitvoeren van je intenties, naar een fit, slank en gezonder leven, vormt voor ons de basis voor

Het Nieuwe afvallen!

_________________

acupuncturist, energetisch therapeut en afslankcoach| Body2Balance.nl

Rachid Fathi

Acupuncturist,

Tuïna- massagetherapeut, Orthomoleculair therapeut,

klinisch chemisch analist.

Erkend zorgaanbieder!